Home » Vluchten voor jeugdzorg

Vluchten voor jeugdzorg

Nederlandse ouders van wie de kinderen uit huis geplaatst of onder toezicht gesteld dreigen te worden, vluchten met hun kinderen naar België. Dat meldt actualiteitenrubriek Netwerk vanavond op basis van eigen onderzoek in Nederland en België. Lucienne Janssen van het Comité Bijzondere jeugdzorg in Maaseik constateert in haar regio een toename van het aantal Nederlandse gezinnen dat vanwege dreigende uithuisplaatsing van de kinderen naar België vertrekt:' Momenteel begeleiden wij zo'n tien tot vijftien Nederlandse gezinnen, dat is zo'n vijf tot acht procent van ons totale dossierbestand', aldus Janssen vanavond in Netwerk.

IK HEB BJZ ZELF BINNEN GEHAALD EN HET ERGSTE IS, ZE HELPEN JE NIET MAAR ZIJN ER LETTERLIJK OP UIT OM JE KINDEREN UIT HUIS TE RUKKEN..
VERTEL NOOT WAT JE MEEGEMAAKT HEBT, ALLES WORD TEGEN JE GEBRUIKT..
ZIJ HEBBEN AL 2X EEN UHP INGEDIEND EN HEB DIE GEWONNEN.. DE 2E KEER WAS IK HET ZO ZAT,BJZ KAN/MAG ALLES ZEGGEN, HOEVEN GEEN BEWIJZEN TE OVERHANDIGEN.. WIJ ALS OUDERS WEL EN HOUDT HET IN DE GATEN ,MAAK COPIEEN , DE KANS IS ZEER GROOT DAT HET ERUIT GEHAALD WORDT..
IK HEB EEN HELE GOED KINDERPSYCHIATER GEZOCHT EN KWAM MET HET VOLGENDE, KINDEREN WORDEN NIET BEDREIGD IN HUN ONTWIKKELING, DE OTS KAN ER OOK ZO AF..MAAR DOOR DE CONTINUE DRUK VAN BJZ IEDERE KEER WEER ALS DIT/DAT NIET DOET EEN UHP..
NU HAD IK HULP GEHAD VAN TENDER , JA U BENT GOED LEERBAAR ,WERKT HARD MEE ECT.. DE VOLGENDE HULPVERLENER KONDIGDE ZICH AAN, NU VAN DE ZUIDWESTER, OOK VAN VAN BJZ..
NA EEN PAAR WEKEN JA U DOET HET ZO GOED IK KOM MAAR 1X PER WEEK.. DAT HAD ZIJ NATUURLIJK NOOIT MOGEN DOEN ZONDER IN OVERLEG TE GAAN MET BJZ... DAAR KWAM DE KNIK IN DE KABEL,MEVR HAD DAT NOOIT GEZEGD, NEE HET IS EEN ROMMEL BIJ JOUW.. IK WAS HET ZAT EN VROEG DE CONTACTJOURNAALS OP EN WAT STOND DAAR, ZIJ BELDE NAAR DE GEZENSVOOGD,JA MOEDER DOET HET GOED, NEEMT ADVIEZEN OVER..
ZIJ BEGON DE AFSPRAKEN AF TE ZEGGEN OF ZIJ KWAM HELEMAAL NIET, DAN BELDE ZIJ MET DE G.V JA IK KAN NIET MET MODER EEN AFSPRAAK MAKEN.. DAT IS EINDE VERHAAL,ALS JE NIET MEE WERKT ,WAT IK DUS WEL DEED, KRIJGJE EEN SCHRIFTELIJKE AANWIJZING, (JA WAS DAT MAAR WAAR) IPV KREEG IK EEN SPOEDMACHTIGING UHP.. EN DOOK ONDER MET MIJN KINDEREN, OOK HAD IK ONDERTUSSEN EEN PSYCHOLOOG BENADERD DIE MIJN KINDEREN GING INDERZOEKEN,WANT JA IK MOET WEER BEWIJZEN HEBBEN ,WORDEN ZIJ DOOR DE THUISSITUATIE BEDREIGT OF IS ER WAT ANDERS..
MAAR DE G.V KREEG HIER LUCHT VAN EN BEDREIGTE DE PSYCHOLOOG, ALS U ZE GAAT ONDERZOEKEN VRAAG IK NU EEN CRISIS MACHRIGING AAN EN DAT IS BINNEN EEN DAG.. DUS DURFDE HIJ HET NIET, IK HEB METEEN MIJN ADVOCAAT GEBELD EN DIE WAS RAZEND, EN ZIJ ZEI DAT IK MIJN KINDEREN MAG LATEN ONDER ZOEKEN DOOR WIE IK WIL.. HIJ BEGON MAAR HAD DE RAPPORTAGE NIET OPTIJD AF ,V DE ZITTING..
BJZ WORDT ALTIJD GELOOFD, ZELFS WAT MIJN ADVOCAAT GECITEERD HAD VAN DE GETUIGEN..AFGELEG (HEEFT WEL EEN EED) , NEE HOOR ZEI DE GV IK HEB HEM OOK GEBELD HEEFT HIJ NIET GEZEGD.. HOE IS HET MOGELIJK EN IK HAD VELE BEWIJZEN UI TDE CONTACTJOURNAALS ECT..DE PSYCHOLOOG HAD OOK GESCHREVEN IK STEUN GEEN UHP EN DE KINDEREN ZOUDEN EEN ONHERSTELBARE PSYCHISCHE SCHADE OPLOPEN..IK WAS AL 6 WEKEN ONDERGEDOKEN EN IK HAD EEN HOGER BEROEP INGEDIEND BIJ HET HOF.. DE GV HAD GEBELD EN GEZGED DIE MEVR KOMT DAN EN DAN JULLIE MOETEN HAAR AAN HOUDEN WANT ZIJ HEEFT GEEN GEZAG,, WAT IK EN MIJN MAN WEL HEBBEN. IK BEN DE ERSTE IN NEDERLAND DENKT MIJN ADVOCAAT DIE HIER VOOR GEVANGE HEEFT GEZETEN.. IK HAD NIET SSTRAFBAARS GEDAAN, HET IS EEN MACHTIGING EN IK HAD VOLEDIG HET GEZAG, HUN HEBBEN ALLEEN HET OPZICHT, OP DE OPVOEDING... HET WERD IEDERE KEER WEER ANDERS EERST SR 269 LID 1 EN DAN WEER DIT ECT.. ZIJ KWAMEN ER ZELF OOK NIET UIT EN ZAT ONTERECHT..
8 DAGEN HEB IK GEZETEN, JA MIJN KINDEREN NAAR BJZ LATEN BRENGEN , WAARDOOR IK VRIJ KWAM... DE JONGSTE IS 6 EN UIT DE RAPPORTAGE V D PSYCHOLOOG KWAM EEN STROONIS UIT HET AUTISME SPECTRUM, WAAR IK WEL EEN VERMOEDE VAN HAD..
KAN NIET DOOR DE OPVOEDING KOMEN.. GINGEN ZIJ WEER NAAR IETS ANDERS OPZOEK,JA MAAR DIE HEEFT SPECIALE HULP THUIS NODIG..
ZIJ ZULLEN NOOIT TOEGEVEN.. NU ZITTEN AL MIJN KINDEREN OP HET LAV-TEAM, WAR GEEN ENKELE DESKUNDIGE ROND LOOPT.. MIJN DOCHTERS ZITTEN ER AL 6 MND HEBBEN NOG NOOIT IEMAND GEZIEN..
MIJN ZOONTJE IS MET ZIJN BROER VAN 12 DAAR GEPLAATST..
NU MOET IK VECHTEN,VECHTEN, OM ZE TERUG TE KRIJGEN..
HOE IS HET MOGELIJK OM EEN MOEDER IN EEN GEVANGENIS TE ZETTEN..
HET ERGTSE IS NU DAT ZE ZIJN GEPLAATST IN HET LAV-TEAM TE DRUNEN..WAT IN 2008 DOOR DE INSPECTIE ONDERZOCHT WERD EN BLEEK DAT HET ER ZO SLECHT WAS.. EN NU IS HET NOG NIET VEEL BETER OP GEWORDEN..WIJ ZIJN ERACHTER GEKOMEN DAT HIJ ER MAX 3 MND KAN BLIJVEN EN DAN WEER NEER IETS NADERS.. IS DIT NU IN HET BELANG VAN HET KIND.. NEE HET ERGSTE WAT EEN KIND KAN OVER KOMEN OM BIJ ZIJN OUDERS WEG GERUKT TE WORDEN.. ER ZULLEN HUS WEL GEZINNEN ZIJN,MAAR BIJ DE MEESTE WAAR ECHT IETS IS KOMEN ZIJ NIET BINNEN..WIE KAN MIJ HELPEN, OM MIJN KINDEREN DAAR ZO SNEL MOGELIJK WEG TE KRIJGEN..
DIT KAN NIET.. IK HEB MIJN ZOONTJE EEN HALF UURTJE MOGEN ZIEN, MET EEN HEKS VAN EEN VROUW ERBIJ, KON GEEN LACHJE VAN AF EN STELDE ZICH NIET EENS VOOR.. MIJN ZOONTJE ZAT HEEL DETIJD OP MIJN SCHOOT MAMA IK HOUDT VAN U IK VINDT U ZO LIEF,, HIJ VERKEERD IN EEN CHOCK
HIJ DENKT DATHIJ DAARVOOR STRAF ZIT, HIJ DURFT ZELFD NIET TE HUILEN OMDAT HIJ BANG IS DAT ER WEER IETS MET HEM GAAT GEBEUREN..
NEDERLAND WORDT TOCH EENS WAKKER, BJZ IN HET BALNAG VAN HET KIND, NEE IN HET BALNAG VAN BJZ DE GELDKRAAN MOET OPEN BLIJVEN,, ER IS ONDERZOEK NAARGEDAAN VOOR IEDERE OTS KRIJGEN ZIJ P KIND 20,00 P DAG..
DIT MOET OP HOUDEN, KINDEREN MOETEN (OP ERNSTIGE GEAVLLEN NA) BIJ HUN OUDERS BLIJVEN..EN WAT DENKJE VAN DE MEESTE PLEEGGEZINNEN, OOK VAAK OM HETGELD TE DOEN,WAAROM MOETN HUN VEEL MEER GELD KRIJGEN DAN DE LIEF HEBBENDE DE OUDERS?